Historia


Korkalan Kuljetus Oy:n juuret kuljetustoiminnassa ulottuvat aina 50-luvulle saakka. Pyörät pyörähtivät liikkeelle v.1957, jolloin Isä-Kalervo hyppäsi auton rattiin armeijasta päästyään.

Siihen aikaan myytävänä olevia kuorma-autoja ei ollut tarjolla, niinkuin tänä päivänä. Valinta oli vähäistä ja ne olivat pääsääntöisesti neuvostovalmisteisia. Niinpä Kalervo teki ratkaisun ja osti neuvostovalmisteisen uuden KAZ-merkkisen kuorma-auton alustan. Se oli hyväjousinen ja sopi erinomaisesti kuoppaisille sorateille. Hän "kalusti" auton itse ja maidon kuljetus alkoi.

Aluksi kerättiin ”maitopäniköitä” tienvarsilta, jonne maidontuottajat ne toimittivat. Isompien maitomäärien aikana päniköitä lastattiin kahteen, jopa kolmeen kerrokseen, niin, että kerrosten väliin laitettiin irtolavat.

Pänikkäaikaa kesti vuoteen 1980 saakka. Sen jälkeen siirryttiin imukeräilyyn. Autotkin muuttuivat isommiksi ja nykyaikaisemmiksi. KAZ-merkkisten kuorma-autojen jälkeen siirryttiin ”Pettereihin”, minkä jälkeen tulivat Volvot.

Kalervon siirtyessä viettämään ansaittuja eläkepäiviä 1990-luvulla, suoritettiin sukupolven vaihdos ja yritystä siirtyivät jatkamaan veljekset Alvi ja Arto Korkala. Yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi.